09 08 07 06 05 04 03 02 01 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 21 22 23 24 25

kedluben

kedluben

Kedlubny bychom měli jíst hlavně proto, že obsahují dobrou dávku antioxidantů, také se v nich skrývají zdraví prospěšné vitamíny  (B, C, K) a samozřejmě i nezbytné minerály (vápník, hořčík, fosfor, sodík a železo). Velmi vhodný je při problémech s trávením. Dobrý obsah vlákniny naše týraná střeva pročistí. Zelenina se občas doporučuje i při obtížích způsobovaných přirozenou zácpou. Velmi významnou roli hraje i při tvorbě žluči. Obsahuje látky prospěšné pro náš zrak a může působit i jako prevence proti vzniku šedého zákalu. Nízký obsah cholesterolu činí z této chutné zeleniny vhodnou potravinu pro ty, kdo mají problém s vyšším tlakem a nebo jim jejich rodinný lékař nahlásil příliš vysokou úroveň této steroidní látky v těle. Kedluben bývá velmi doporučován těm, kteří mají problémy  s cukrovkou nebo trpí kornatěním tepen či je sužuje hypoglykemie.Je řazena mezi alergicky bezpečnou zeleninu.

PěstováníTermín výsevu pro ranou polní kulturu je únor, vysazujeme v dubnu. Pro rychlení ve foliových krytech vyséváme osivo v lednu a rostliny vysazujeme na stanoviště v březnu. Během pěstování zajišťujeme optimální půdní vláhu pravidelnými středními dávkami vody. Vyrovnaný vláhový režim snižuje nebezpečí praskání a dřevnatění bulev.

V této kategorii nejsou žádné produkty.
Copyright www.super-zahrada.cz 2016 - 2024